Kui ma ütlen kellelegi, et teenin elatist kasiinodes mängides, vaatavad nad mind nagu oleksin kas ekstsentrik või täielik loll. Aga asi on selles, et ma pole kunagi olnud hasartmängur, kes loodab imele. Ma olen professionaalne mängija, ja minu jacks
Vavada Baltic on lihtsalt minu kontor. See pole koht, kuhu tulla emotsioonidele alla anda – see on koht, kuhu ma tulen, et teha oma tööd ja võtta endale see, mis mulle kuulub. Ma tean iga reeglit, iga nüanssi ja iga lõksu, mida mängud varjavad, ja see teadmine on mu relv.
Kõik algas umbes viis aastat tagasi, kui ma töötasin tavalisse kontoris. Istusin terve päeva arvuti taga, vastasin kirjadele ja tundsin, et mu aju lihtsalt roostetab. Ühel õhtul, peale 12-tunnist vahetust, sattusin sõbra juurde, kes näitas mulle oma online kasiino profiili. Ta oli võitnud mõnisada eurot ja rääkis sellest nii elevil, nagu oleks lotoga jackpoti löönud. Mina vaatasin aga teisel pool – ma nägin mustrit. Ma nägin, et boonused, panustamistingimused ja mängude hajuvus on matemaatika, mitte juhus. Tegin natuke taustainfot, lugesin foorumeid ja sain aru, et kui sul on piisavalt kannatust ja pea selge, siis on võimalik kasiinot võita distsipliiniga. Nii ma otsustasingi, et hakkan mängima professionaalselt, ja esimene platvorm, mis mulle tõsiselt huvi pakkus, oligi Vavada Baltic, sest seal olid parimad boonusetingimused ja madalaim maja eelis teatud mängudes.
Minu esimene kuu oli... noh, ütleme nii, et see oli karm kool. Ma ei teinud alguses seda viga, et kõike korraga mängima hakkaks. Vastupidi – ma analüüsin iga mängu nagu oleks see aktsiaturg. Kuid ikkagi, esimesel nädalal olin miinuses. Umbes 400 eurot läks nii, et isegi ei ajanud hinge. Eriti kriitiline oli hetk, kui ma kaotasin kõik oma päeva panused pokkeri laual – tundsin küll, et teine mängija blufib, aga ma ei suutnud seda tõestada. See oli masendav, aga ma teadsin, et nutmine ei aita. Tegelikult just siis ma mõistsin, et minu strateegia vajas ümbertegemist. Ma hakkasin mängima ainult musta ja punase peale ruletis, aga mitte nii nagu algajad, kes arvavad, et topelt panustamine on imerohi. Ei – ma kasutasin oma finantsplaneerimisoskusi ja panin paika reegli: iga võit üle 50 euro läheb kõrvale, ja iga kaotus ei tohi ületada 15% mu päeva eelarvest. Just sel perioodil sain aru, et Vavada Baltic pole mitte ainult mängukoht, vaid platvorm, kus saab tõesti teenida, kui suudad oma ego kõrvale jätta.
Teise kuu lõpuks olin ma juba plussis. See polnud suur summa – võib-olla 200 eurot – aga minu jaoks oli see märk, et süsteem töötab. Hakkasin märkama ka neid imelikke hetki, kui tundus, et kasiino justkui "annab" sulle võidu, et sind lõksu meelitada. Aga ma ei lasknud end petta, sest Vavada Baltic pakub täpselt sama statistikat nagu teisedki suured kasiinod – nad ei saa pikas perspektiivis sind kuidagi petta, kui sa mängid õigesti. Suurim minu võit tuli aga kolmandal kuul, kui ma panustasin ühele Euroopa ruletti numbrile 500 eurot. See oli minu strateegia osa – aeg-ajalt teen ma n-ö "riskantsed" panused, aga ainult siis, kui päeva pluss on vähemalt 200 eurot. Sel õhtul olin ma juba võitnud 150 eurot madalamate panustega, ja siis mõtlesin: "Tee üks lõbus katsetus." Ma panin numbrile 7, see tuli välja, ja mu kontol oli korraga 18 000 eurot rohkem. Ma ei hüpanud ega karjunud – ma lihtsalt hingasin sügavalt sisse ja vajutasin "väljamakse". See tunne, kui raha jõuab su pangakontole, on parem kui iga emotsioon, mida ma kunagi kogenud olen. Aga see oli ka ohtlik hetk, sest teadsin, et paljud teeksid sellest vea ja hakkaksid veel rohkem panustama.
Minu igapäevane rutiin näeb välja selline: ärkan üles, joon kohvi, avan arvuti ja vaatan üle eelmise päeva statistikad. Ma ei mängi kunagi hommikul, sest uuringud näitavad, et kõige parem aeg on õhtupoolikul, kui liiklus on suurem ja mängud käituvad "normaalsemalt". Ma panen alati paika kindla summa, millega ma alustan – tavaliselt 200 eurot – ja jagasin selle 10 panuseks. Kui ma kaotan 5 panust järjest, siis ma võtan pausi 15 minutiks. See kõlab lihtsalt, aga uskuge mind, 90% mängureid ei suuda seda reeglit täita. Nad tahavad kohe tagasi võita, ja siis ongi kõik läinud. Minu jaoks on aga Vavada Baltic nagu malelaud – iga käik peab olema läbi mõeldud. Ma olen aastate jooksul proovinud erinevaid taktikaid: Martingale'i süsteem, Fibonacci, D'Alembert – aga kõige kindlam on olnud lihtsalt mängida minimaalse maja eelisega mänge nagu blackjack ja rulett, ning kasutada ära kõik boonused, mis on matemaatiliselt kasulikud. Näiteks, mõned boonused on selgelt miinusega – neid ma ei puutu. Aga kui pakutakse 100% boonust ilma keeruliste läbimängimistingimusteta, siis see on minu leib.
Muidugi on olnud ka halbu päevi. Üks kord kaotasin kolm päeva järjest – kokku 1200 eurot – ja ma pean tunnistama, et isegi minu närvid olid proovile pandud. Ma mäletan, et istusin öösel, vaatasin punaseid numbreid ekraanil ja mõtlesin, kas ma olen teinud viga, valides just selle kasiino. Aga siis tuli meelde, et professionaal ei vaata kunagi lühiajalist tulemust. Ma võtsin järgmise päeva vabaks, käisin jooksmas, vaatasin oma statistikat uuesti ja leidsin vea – ma olin liiga suure osa oma eelarvest pannud ühele mängule, mis polnud minu jaoks optimaalne. Parandasin selle ja juba neljandal päeval tagasi ma kõik kaotatu pluss veel 300 eurot. See ongi minu elufilosoofia – kasiino ei anna sulle midagi, aga kui sa oled targem kui ülejäänud, siis sa lihtsalt võtad selle, mis on sinu oma. Vavada Baltic on olnud selle tee juures mu usaldusväärne partner, sest nende väljamaksed on alati olnud kiired, tugi vastab mõistlikult ja mängude valik on piisavalt lai, et ma ei tüdineks kunagi.
Tänase seisuga on see minu peamine sissetulekuallikas. Ma ei teeni iga kuu sama palju – mõni kuu on 3000 eurot, mõni 5000, aga ma olen õppinud elama nii, et halvad kuud mind ei murra. Mul on eraldi konto, kus hoian "vihmavarju" raha, ja ma kulutan ainult seda, mis ületab mu igakuist miinimumi. Mu sõbrad küsivad vahel, kas ma ei karda, et kaotan kõik. Aga ma naeran – sest ma tean, et kartus on algajate asi. Kui sa tunned matemaatikat ja oma piire, siis pole midagi karta. Ma olen isegi hakanud teistele mängijatele nõu andma, aga ainult neile, kes tõesti tahavad õppida, mitte neile, kes otsivad imerohtu. Ükskord kohtasin foorumis tüüpi, kes oli kaotanud oma palga ja nuttis – ma aitasin tal koostada plaani, ja nüüd ta mängib ka väikse plussiga. See on mulle isiklikult suurim tasu, suurem kui ükski võit ruletis.
Nii et kui keegi küsib minult, kas kasiino on hea koht raha teenimiseks, vastan alati: "Jah, aga ainult siis, kui sa teed seda nagu tööd, mitte nagu pidu." Ja minu jaoks tähendab see töö täpselt seda, et ma tean, millal alustada, millal lõpetada ja millal lihtsalt ekraan kinni panna. Mu naine muidugi arvab, et ma olen natuke hull, aga ta naerab, kui näen kuu lõpus tema lemmikpoodi viimast arvet. See on lihtsalt valik – ma valisin tee, mis on riskantne, aga ma õppisin seda juhtima. Vavada Baltic ei ole mu elu, aga see on kindlasti üks osa sellest, mis teeb mu päevad huvitavaks. Ja tead, mis on parim? See tunne, kui suljed mängud, võtad oma raha ja tead, et oled võitnud süsteemi, mitte ainult juhusega. See on minu tõeline jackpot.
Lõpetuseks – ma ei soovita seda elu kõigile. Aga neile, kes tunnevad, et suudavad oma emotsioone kontrollida, on see nagu huvitav mäng, kus reeglid on teada. Mina jätkan oma rutiini, sest see töötab. Ja iga päevaga saan ma targemaks – isegi kui vahel tuleb kaotust, tean, et homme on uus päev ja uus võimalus. See ongi minu lugu – lihtne, reaalne ja ilma illusioonideta.